“Zaferin tadını çıkarmak istiyorum”

46.Dakar Rallisi’nin Cuma günkü son etabında, Carlos Sainz’ın fütüristik Audi RS Q e-tron’unun ilk kez elektrikli aktarma organlarıyla donatılmış bir otomobille Suudi Arabistan’daki 5.000 km’lik tehlikeli dağlar, kanyonlar ve kum tepelerinde rakiplerini yenmesiyle tarih yazıldı. Bu, İspanyol efsanenin 61 yaşındaki pilot ve kopilotu Lucas Cruz’un ne zaman hız için baskı yapması gerektiğini ve ne zaman strateji değiştirmesi gerektiğini gösterdiği dördüncü Dakar şampiyonluğu oldu. Sainz şunları söyledi: “Çok çalıştığınızda ve kendinize inandığınızda, etrafınızda iyi bir takım ve iyi insanlar olduğunda, o zaman iş her zaman karşılığını alacaktır. Bu araç çok özel. Bu zaferin tadını çıkarmak istiyorum.”

Fransız Sébastien Loeb Ultimate kategorisinde üçüncü olurken, Belçikalı Guillaume de Mévius, birlikte yaptıkları ilk rallide kopilotu Xavier Panseri ile birlikte Toyota Hilux Overdrive aracıyla Sainz’ın ardından ikinci sırada yer aldı. Yirmi yıl önce De Mévius’un babası Grégoire, Sainz’a karşı yarıştı ve şimdi 29 yaşındaki oğlu aile geleneğini sürdürdü. Rallinin Afrika’dan ayrılmasından bu yana Ultimate podyumunda bitiren 30 yaşın altındaki ilk sürücü olan De Mévius, şunları söyledi: “Her zaman bunun hayalini kurduk, ancak yarışın başında hedefimiz bu değildi. Bu inanılmaz bir duygu.”

İspanyol Cristina Gutiérrez ve kopilot Pablo Moreno, Taurus T3 Max’leriyle son güne 25 dakika önde başlarken, Challenger sınıfı, Yanbu kamp alanı çevresindeki son 175 kilometrelik döngüde dramanın çoğunu sağladı. Mitch Guthrie Jr., Litvanyalı Rokas Baciuska’nın üçüncü olduğu 36 dakika 46 saniyelik farkla ilk Dakar şampiyonluğunu kazandı. Artık 2001’de Jutta Kleinschmidt’ten bu yana Dakar şampiyonluğu kazanan ilk kadın oluyor. Guthrie Jr. ve kopilotu Kellon Walch’un son etapta iki kez durmasının ardından 32 yaşındaki Gutiérrez şunu söyledi: “Her zaman savaşmaya çalışıyorum. bitiş. Son kilometrelere kadar ne olduğunu bilmiyorduk. Bu etapta çok zorladık çünkü 25 dakikanın çok fazla olduğunu biliyordum ama arkanızda bir şey olursa asla bilemezsiniz.” Podyum yarışmacıları ve her kategorideki bitiricilerin Yanbu’daki podyum töreninde onurlandırılmasıyla Dakar, konvoyu Suudi Arabistan çöllerinde 5.000 km’lik yoğun bir savaşa sürükleyerek motor sporlarının sunabileceği en büyük zorluk olduğunu bir kez daha kanıtladı. | Fotoğraflar; RedBull, 19 Ocak 2024 : 22.45

Yorum yaz

SON HABER BAŞLIKLARI

Oturum aç

Go To Top