Loeb Dakar’da zafer peşinde

Dört kez podyum finişinin ardından Sébastien Loeb nihayet Dakar Rallisi’ndeki sekizinci startında Prodrive Hunter T1 ile zafer kazanmayı umuyor: “Kazanmak için tüm malzemelere sahibiz.” Dakar Rallisi’nde ‘8’, O’nun şanslı numarası olacak mı? Loeb, Dakar 2024’e (5-19 Ocak) katılmak üzere Suudi Arabistan’a gitmeden birkaç gün önce kesinlikle bu soruyu kendine sormak zorunda kalacak. Alsaslı bugüne kadar birkaç kez zafere yaklaştı ancak çoğu zaman hızını yavaşlatan sorunlarla karşılaştı. Yaşadığı kötü şansa rağmen, dokuz kez Dünya Ralli Şampiyonu olan Loeb, yedi yarışta üçü ikinci olmak üzere dört kez podyumda bitirme başarısı gösterdi. Baja’yı pek sevmeyen biri için güzel bir sonuç. Sekizinci startı alma zamanı geldiğinde, Loeb Dakar’da ilk zaferini kazanmaya hazır.

Loeb, “Dakar’da birkaç kez podyuma çıktığım doğru. Geçen yıl harika bir ikinci hafta geçirdik ve tüm etapları kazandık. Bu, zafer için mücadele edecek performansa ve yeteneğe sahip olduğumuzu görmemizi sağlıyor. Dakar’ı kazanmak hiçbir zaman kolay olmadı. Navigasyonu, güvenilirliği, kontrolü bir araya getirebilmelisiniz. Tahmin etmek zor ama sanırım oraya ulaşmak için gerekli tüm malzemelere sahibiz. Bu yıl tekrar deneyeceğiz” dedi. Yeni takım arkadaşı ve beş kez Dakar şampiyonu Nasser Al-Attiyah’ın tecrübesi Loeb için bir avantaj olacak mı? Loeb, dünyanın en büyük baja etkinliğinde ilk zafer arayışında Nasser Al-Attiyah’a güveniyor. Katarlı pilot hâlâ rakip ama bu sefer aynı zamanda Prodrive’daki takım arkadaşı. Son şampiyon, rekor dünya şampiyonunun rakibi olmaya devam etse bile, O’na kesinlikle çok faydası olabilecek yeni bir şekilde, 2025’de yeni Dacia için birlikte start alacaklar.

Loeb, “Nasır birkaç yıldır benim rakibim. Bazı yarışlarda büyük mücadeleler yaşadık. Şimdi benimle aynı takımda. Bunun yarışın ve mücadelenin ruhunu temelden değiştirdiğini düşünmüyorum çünkü Dakar’da her birimiz ekip olarak bütün günü arabada geçiriyoruz. Amaç mümkün olan en kısa sürede ilerlemek. Yoksa hep arkadaştık. Onun takımda olması onun deneyiminden, aracın hissinden ve daha fazlasından faydalanabileceğimiz anlamına geliyor. Bunu kötü bir şey olarak görmüyorum. Başka takımdan bir rakiple mücadele etmenin her zaman daha kolay olduğu doğru çünkü arkanızda kendi takımınız var. Bu sefer takım biraz bölünmüş olacak. Nasser’in takımdaki deneyimi bir artı puan” diye konuşuyor. | 17 Aralık 2023 : 20.15

Yorum yaz

SON HABER BAŞLIKLARI

Oturum aç

Go To Top