Troia’da Holowczyc lider

Yağız Birinci-Ali Emre Yılmaz ilk gün takla attılar

İstanbul Offroad Kulübü (İsoff) tarafından düzenlenen 2023 FIA Avrupa Baja Kupası 5’nci ve son ayağı Baja Troia Turkiye‘de ikinci gün tamamlandı. FIA kategorisinde dün gece seramonik start alan 14 ekip, bugün parkura çıktı. Toplamı 110 km’yi bulan iki özel etap sonrasında Polonyalı Krzysztof Holozwczyc-Lukasz Kurzeja ikilisi BMW X3’leri ile en yakın rakipleri İyalyan Amerigo Ventura-Mirko Brun‘un SSV’lerinin 23 dakika önlerinde kapalı parka lider olarak girdiler. Yamaha’nın ardından iseİspanyol ekip Pau Navarro-Pol Ros Maverick XRS Turbo’ları ile FIA kategorisinin podyumunu tamamladılar.

FIA kategorisindeki rekabette ilk gün en iyi Türk ekibi Maverick XRS Turbo ile İsrafil Akyüz-Mert Tepe ikilisi oldu ve 7’nci olarak kapalıya ulaştılar. İsrafil, iki lastik patlatmasına karşın, takımlar şampiyonasında Rally Raid Team Türkiye’nin şampiyonluğu için Çanakkale’de podyumda finişi hedefliyorlar. Takım arkadaşları Mert Becce-Sertaç Tatar da Yamaha’sında hararet problemi yaşamasına karşın ilk günü 10’ncu sırada tamamlayarak iddialarını yarınki son güne taşıdılar. İstanbul Rally Raid Team’in genç ekibi Yağız Birinci-Ali Emre Yılmaz, günün ikinci etabında takla atarak hayal kırıklığı yaşadılar.

Türk ekipleri arasında tek kadın sporcusu olan Eylem Tekin Erişti, eşi Ejder Erişti ile birlikte ilk gün 12’nci sırada kapalı parka ulaştılar. Çanakkale’de açık, güneşli ve rüzgarsız bir günde şehrin Çan ilçesi mevkiindeki uzun Baja etaplarında Avrupa Baja Kupası’nda sezon finalini kazanmak isteyen Avrupalı Baja ekipleri son kozlarını yarınki son iki etapta sergileyecekler. Çanakkale’de FIA kategorisinin yanısıra ETTS Doğu Avrupa Kupası ve ulusal kategorilerde de 29 ekibin kora kor mücadelesi de nefes kesiyor. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, 21 Ekim 2023 : 20.21

Baja Troia Türkiye FIA Kategorisi 1.Gün Geçici Klasman

 

Yorum yaz

SON HABER BAŞLIKLARI

Oturum aç

Go To Top