Desafio Ruta 40’da Attiyah kazandı

Al-Attiyah, zorlu altı günlük Desafio Ruta yarışıyla art arda ikinci FIA Dünya Ralli-Raid Şampiyonası (W2RC) şampiyonluğunu elde ederken, Overdrive Racing’in Toyota Hilux’ları genel klasmanda ilk dört sırayı doldurdu. Bir dizi lastik patlamasına ve kırık süspansiyona rağmen Al-Attiyah ve kopilotu Baumel, La Rioja’daki starttan Salta’daki finişe kadar liderdi, Prologue’u ve beş etaptan dördünü kazanarak galibiyet rekorunu kırdı. Arjantinli Juan-Cruz Yacopini ve kopilotu Oliveras’tan oluşan Overdrive Racing ikilisine karşı 22 dakika 03 saniye farkla kazandı, Baumel, bitime bir yarış kala art arda ikinci kez W2RC kopilotlar şampiyonluğunu elde etti.Al-Attiyah, Sürücüler Şampiyonası’nda Toyota takım arkadaşı Yazeed Al-Rajhi’ye karşı 51 puanlık devasa bir farka sahipti. Arjantin zaferi Toyota Gazoo Racing’in Dakar, Sonora Rallisi ve W2RC Üreticiler Şampiyonası’ndaki galibiyetlerin ardından artık W2RC Üreticiler Şampiyonası’nı perçinlediği anlamına geliyor. Al-Attiyah’ın ilk galibiyeti, bir denizaşırı sürücünün Desafío Ruta 40’ta İspanyol Joan Roma’nın 2013’teki zaferinden sonra kazandığı ikinci zafer oldu. Kazanan Katarlı şunları söyledi: “Yarışı kazanmak güzel. Kazandığım için mutluyum. Tekrar Arjantin’de olmak harika, etaplar muhteşem, organizasyon harika iş çıkardı. Dakar’la burada yarıştığımız son seferden farklı hissetmiyoruz.”

Yacopini üçüncü günde ilk W2RC etabını kazandı ve kendi evindeki etkileyici performansının ardından Sürücüler Şampiyonası’nda üçüncü sıraya yükseldi. Al-Rajhi ve kopilotu Gottschalk, Overdrive Racing Toyotas’ın ikincisinde podyum sıralarını tamamlayarak şampiyonada ikinciliklerini korudular. Lastik patlamaları ilerlemesine de zarar verdi ve Al-Attiyah birkaç etapta çok zorlandı. İkinci etapta ise önemli bir zaman kaybetmeden ikinci bitirdi. Bernardo Graue, 2016 ve 2018’deki galibiyetlerine ek olarak üçüncü kez kendi evindeki yarışı kazanmak için mücadele etti. Tek X-raid Mini Cooper Works Rally Plus sürücüsü, ikinci etabın sonlarına doğru bir dizi kum tepelerinde alternatör sorunları nedeniyle durdu ve ardından ertesi gün Belén ayağında iletim sorunları nedeniyle emekli oldu. Bu, Arjantinliyi ek süre cezalarıyla birlikte sıralamada en alt sıraya düşürdü, ancak son etapta en hızlı ikinci zamanı elde ederek iyi bir şekilde toparlandı ve genel klasmanda 17’nci oldu ve şu anda Sürücüler Şampiyonası’nda beşinci sırada yer alıyor.

Toyota Gazoo Racing’in 2023 W2RC Üreticiler Şampiyonası’nı bir tur kala perçinlediği anlamına geliyor. X-raid Mini JCW Ralli Takımı ise ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Austin Jones-Seth Quintero, altı günlük yarışta karışık şanslar yaşadı. Jones-Gugelmin yarışın başlarında rakiplerine karşı zemin kaybettiler ve etkinlik ilerledikçe sahada tırmanmaya başladılar ve şampiyonluk yarışında üçüncü ve ikinci oldular. Quintero, stepne eksik olduğu için 10 dakikalık zaman cezası almadan önce Guthrie’ye yarışın başlarında sert bir baskı yaptı ve ardından gelen soğutucu sorunları, ekibi üçüncü sıraya düşürdü. Sonunda W2RC kayıtlı ekip sekizinci sırada tamamladı. Gutiérrez- Huete ikilisi genel klasmanda ikinci sırada tamamladı. Takım arkadaşları Lopez- Latrach dördüncü sırada yer aldı. South Racing Can-Am Team’den Ekström-Bergkvist ikinci ve beşinci etapları kazanırken, takım arkadaşları Zille-Cesana gibi zaman kaybettiler. FIA Dünya Ralli Baja Şampiyonası’nın son ayağı 12-18 Ekim’de Fas’ta gerçekleşecek. | FIA, 2 Eylül 2023 : 11.15

2023 Desafío Ruta 40 Genel Klasman
1.Nasser Saleh Al-Attiyah (QAT/Mathieu Baumel (FRA) (Toyota GR DKR Hilux) 15hr 10min 03sec
2.Juan Cruz Yacopini (ARG)/Daniel Oliveras (ESP) (Toyota Hilux Overdrive) 15hr 32min 06sec
3.Yazeed Al-Rajhi (SAU)/Timo Gottschalk (DEU) (Toyota Hilux Overdrive) 15hr 40min 30sec
4.Eugenio Amos (ITA)/Paulo Ceci (ITA) (Toyota Hilux Overdrive) 16hr 05min 57sec*
5.Mitch Guthrie (USA)/Kellon Walch (USA) (MCE-5 4×4 (T3)  16hr 22min 31sec
6.Cristina Gutiérrez (ESP)/Juan Pablo Moreno Huete (ESP) Can-Am Maverick X3 (T3)     16hr 38min 49sec
7.Austin Jones (USA)/Gustavo Gugelmin (BRA) Can-Am Maverick X3 (T3) 16hr 50min 14sec<
8.Francisco Lopez (CHL)/Juan Pablo Latrach (CHL) Can-Am Factory Maverick X3 (T3)  16hr 56min 18sec
9.Hernan Garces (CHL)/Bruno Jacomy (ARG) (Can-Am Maverick X3 (T3) 17hr 27min 46sec*
10.Denis Krotov (KGZ)/Konstantin Zhiltsov (ISR) (Toyota Hilux Overdrive) 18hr 08min 33sec

Yorum yaz

SON HABER BAŞLIKLARI

Oturum aç

Go To Top