Düzce Baja’ya hazır!

2023 Türkiye Baja Şampiyonası’nda sezonun ilk randevusu olan Baja Düzce yarışı için geri sayım başladı. 7-9 Temmuz’da Düzce Offroad ve Doğa Sporları Kulübü (DOSOD) tarafından düzenlenecek olan yarışta iki günde dört etap geçilecek. 265.38 km’si özel, 129.5 km’si normal etap olmak üzere toplamda 394.88 km kat edecek olan ekipler, 970’lik yüksek  rakımlardaki etaplarda bu sezon ilk kez şampiyona olarak düzenlenen ulusal mücadelede öncelikli olarak podyum ve kupa-puan mücadelesi verecekler. Yarışın ilan edilen programına göre, 8 Temmuz Cumartesi günü 71.4 km’lik Akçakoca etabı iki kez geçilecek. Gün ortası servisi dışında ekipler saat 16.30’dan itibaren kapalı parka alınacaklar. Ertesi gün (Pazar) 61.29 km’lik Konuralp Bey etabı yine iki kez geçilecek. İkinci günün ilk etabı saat 10’da, yarışın finişi ise 15.20’de yapılacak.

Dosod’un yarışına Baja sporcuları yoğun bir ilgi ile hazırlanıyorlar. 2022 Türkiye Baja Kupası 1’ncisi Maceraist ekibi  İsrafil Akyüz-Mert Tepe, bayramdan önceki hafta Yunanistan’ın Argos köyünde yapılan FIA Avrupa Baja Şampiyonası’nın ikinci ayak yarışında T4 şase Maverick X3 Turbo’ları ile hem SSV hem de ulusal kategorilerde çifte 1’ncilikler ve T4 kategorisinde 2’ncilik elde ederek ülkemizi başarıyla temsil ettikleri gibi, bu başarıları sonrasında Avrupa Baja Şampiyonası’nda T4 ve SSV kategorilerinde sezonun iddialı ekibi durumuna da yükseldiler. İsrafil Akyüz (solda), ulusal baja şampiyonamızda da FIA T4 şaseli aracıyla yarışma kararı aldığını ilk kez ajansa açıkladı. İsrafil Akyüz, Düzce’nin sonrasında FIA Avrupa Baja Şampiyonası 3’ncü ayağı olan Baja Macaristan’da da podyum hedefiyle parkura çıkacağı için, Baja Düzce’de elini sıcak tutmayı amaçladığını ifade etti. Kupa olarak düzenlenen geçtiğimiz sezon en başarılı Baja yarışı olarak federasyon müşahidinden en yüksek puanları alarak takdir gören Baja Düzce’de organizatör kulüp Dosod ekipleri aynı başarıyı sürdürmek adına bayramda da çalışmalarını aralıksız sürdürdüler.

Düzce’de Baja ekiplerinin eksizsiz start alması beklenirken, son spec X3’ünü özel yazılımla hızlandıran İstanbullu Baja’cı Abdullah Turgut, (sağda) Yunanistan’daki yarışta yaşadığı şanssız bir kaza sonrası yurda puansız dönmek zorunda kalmasının acısını Baja Düzce’de podyumun en üst basamaklarını hedefleyerek çıkaracağını söyledi. Ülkemizdeki üç T4 aracından bir diğerinin direksiyonunda yer almakta olan genç Baja’cı Yağız Birinci ve üçüncü T4 araç olan Yamaha XYZ 1000 R’ı ile tecrübeli sporcu Mert Becce de Yunan yarışındaki şanssızlıklarını Düzce’de bertaraf etmek için hazırlanıyorlar. Rally Greece Offroad Baja yarışına kayıt yaptırmalarına karşın son andaki iş değişiklikleri nedeniyle gidemeyen baba-kız Baja’cılar Ali Saim Tekin ile Eylem Tekin de Düzce’de parkura çıkacak isimler arasında yer alacaklar. T4 şase X3’ünü son anda gelecek sezona yetiştirme kararı alarak geçen sezon yarıştığı X3’ü ile bu sezon da yarışma kararı alan Mert Öztiryaki’nin yanısıra Düzce’de parkura çıkması beklenilen İstanbullu bir diğer Baja’cı Ali Çetin’in X3’leri de Düzce’nin SSV kategorisindeki rekabetin artacağının bir işareti olarak değerlendiriliyor. Yunan Baja’sında sağ gözündeki ortaya çıkan sağlık sorunu nedeniyle yarıştan çekilmek zorunda kalan Diren Üykü ise tüm hırsını Baja Düzce’ye odaklamış durumda.

SSV’lerin yanısıra Baja Düzce’deki rekabete renk katacak Baja’cılardan Bener Baş (solda), Toyota Hilux ile yarışın otomobiller kategorisinin en iddialı ismi. Greece Baja’da mekanik problem yaşayarak puansız dönen Türk ekipleri arasında yer alan Bener Baş, ulusalın ilk ayağında hem puan hem kupa hedefinden yine vazgeçmiyor. Zengin katılım ve keyifli ve de çok zorlu bir rekabetin beklenildiği Baja Düzce yarışı ile ilgili olarak yarış öncesi, sırası ve sonrasında en ayrıntılı haber, sporcu yorumları ve renkli fotoğrafları yine ve sadece Baja.com.tr ve ralliajansi.org adreslerinden takip edebileceksiniz. Baja.com.tr ve ralliajansi.org adreslerinden ayrılmayın, habersiz kalmayın. ­| 28 Haziran 2023 : 17.47


Tabloyu ekranınızda büyütmek için üzerini tıklayın.

Yorum yaz

SON HABER BAŞLIKLARI

Oturum aç

Go To Top