“Herkesi motive edecek”

Düzce Otomobil Sporları ve Offroad Kulübü (DOSOD) Başkanı İsmail Aydın, Ralli Dünyası Dergisi için yaptığı değerlendirmede Baja Düzce yarışı ile en yüksek puanı aldıkları 2022’yi kulüp açısından güzel bir sezon olarak tanımladı. Geçen sezon takvimin ilk yarış olmalarına karşın Düzce’de bir sel felaketi yaşanması nedeniyle yarışlarını sezon sonuna ertelemek zorunda kaldıklarını anımsatan Başkan İsmail Aydın, güzel bir sezon geçiren Düzce Dosod’un sezonun en iyi Baja yarışını yaptığını söyledi. Dosod ekibinin yarışa çok güzel motive olduğunu ve kurallara harfiyen uyarak yaptıkları organizasyonda başarıyı elde ettiklerini söyleyen Aydın, bu başarıda ekip arkadaşlarının payının çok büyük olduğuna işarete etti.

Baja’nın ulusal statüye terfi etmesinin kulüpler ve sporcular açısından bir beklenti halinde dönüştüğünü ve yeni sezonda şampiyona olarak uygulanmasının hem kulüpleri hem sporcuları daha çok motive edeceğini düşünen Başkan İsmail Aydın, yeni formatta yarışacak ekiplerin sezonu Baja’da geçirme konusunda daha da istekli olacaklarını ifade etti. 2023 Kurallarının federasyon ve sporcular arasında istişare edilerek değerlendirildiği için başarılı bulduğunu söyleyen İsmail Aydın, yeni sezonda yarış sayısının az kaldığını fakat bunda takvimi birçok faktörün etkilemesine dikkat çekti ve açıklanan yarış sayısını olumlu karşıladıklarını sözlerine ekledi.

Düzce Dosod olarak 2022’deki yarışlarına seyirci etabı eklediklerini fakat seyircinin Baja’ya pek dahil olamadığını belirten Dosod başkanı İsmail Aydın, “görsel olarak baja yarışlarında seyirciye pek hitap edemiyoruz, ki biz bunu 2023’de de bunu daha nasıl güzel hale getirebiliriz, seyirciyi yarışa nasıl çekebiliriz, bununla ilgili çalışmalar yapmayı planlıyoruz” dedi. 2023 yılının doğal afetler nedeni ile sıkıntılı başladığını ve ülkemizin 11 ilini kapsayan büyük bir deprem yaşadıklarını anımsatan İsmail Aydın, ülkenin batısında yer alan şehirlerde yaşayan kulüpler ve insanlar olarak, aynı zamanda deprem felaketini bizzat yaşamış bir birey olarak ta bu durumun kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Dosod olarak federasyona ve de spora desteklerini sürdüreceklerini söyleyen Aydın, her şeyin olumlu ve düzgün olması temennisi ile güzel bir sezon olmasını diledi. | 2 Mart 2023 : 01.00

Yorum yaz

SON HABER BAŞLIKLARI

Oturum aç

Go To Top